Dessert. Arbejdstid: 20 minutter. Let at lave. Lav pris. (4
personer)
# Ingredienser til Bananer
i appelsinsauce:
4 modne bananer
piskefløde
5 spsk appelsinmarmelade
1 usprøjtet appelsin reven skal af
saft af 1 appelsin
portvin
mandler (½ dl)
smør
* Sådan laves Bananer
i appelsinsauce:
1. Skold, smut og hak mandlerne eller snit dem i fliser.
2. Varm fløden op, rør appelsinmarmeladen sammen med den,
tilsæt appelsinsaften, reven skal og portvin.
Lad saucen koge jævn et par minutter.
3. Lad smørret bruse af på en pande.
Skræl imens bananerne og del dem på den lange led.
Vend dem et øjeblik i lysebrunt smør på panden.
Brug paletkniv, det er bløde sager.
4. Anret bananerne på et fad, hæld saucen over og drys med
mandelsplitter.
Server straks.
Tips: Det gør mandelsplitterne ekstra lækre, hvis de
ristes kort på en hed pande. Server bananerne med vaniljeis eller appelsinis. Se
Appelsinis.
Eller med lidt flødeskum og høvlet chokolade.
Portvinen, og den skal være mere sød end tør, kan udskiftes
med en tilsvarende type madeira. Den kan også erstattes med appelsinsaft, hvis
man vil undgå vinen.
Se flere
opskrifter med Banan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo
OÔO ooo -----------