Citronkød (uden hvide hinder) kan fordeles over bananerne
sammen med rom-rosiner og nødder, det giver en frisk smag.
Dessert. Arbejdstid:
20 min. Skal trække: mindst 8 timer. Ovntid: 20 min. Let at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser til Bananer som i Vestindien:
1 usprøjtet
citron
1 dl mørk rom
1 dl rosiner
4 modne, fine bananer
50 g smør
40 g sukker (½ dl)
½ stang vanilje
25 g pistacienødder (usaltede)
Ovnfast fad
* Sådan laves Bananer som i Vestindien:
1. Pres citronen, gem skallen og bland saften med rommen.
Læg rosinerne heri og lad dem trække, gerne fra aftenen før
og mindst 8 timer.
Sæt ovnen på 200 °C.
2. Smør et ovnfast fad. Skræl bananerne og læg dem i fadet
side om side.
3. Rør smørret blødt og rør det sammen med kornene fra
vaniljestangen, den revne citronskal og sukkeret. Fordel denne blanding over
bananerne.
4. Hak de afskallede pistacienødder groft.
Lad rosinerne dryppe af og gem lagen.
Fordel dem og pistacienødderne over bananerne i fadet. Hæld
romlagen ved.
5. Sæt fadet i ovnen og lad bananerne mørne i ca. 20
minutter.
Tips: Pistacienødder kan erstattes af andre nødder.
Se flere
opskrifter med Bananer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------