Bananfromagen har en dejlig, frisk smag. Det er en anderledes dessert, som er cremet og smager skønt. I denne opskrift er fromagen serveret med ristede nødder.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Køletid: 1 time
# Ingredienser
5 blade husblas
2 æg
85 g (1 dl) melis
4 bananer
2 citroner
50-75 g chokolade
2½ dl piskefløde
50 g hasselnødder
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
2. Pisk æggeblommer
og sukker til en æggesnaps.
Riv skallen af den
ene citron på et fint rivejern.
Pres saften af begge citroner.
3. Pil bananerne og
mos dem med en gaffel eller i en blender med citronsaften.
Pisk bananerne til
de skummer og vend mosen i æggesnapsen.
4. Smelt husblassen
over vandbad i det vand, der hænger ved.
Rør den let afkølede
husblas i banan-æggeblandingen sammen med hakket chokolade og 1-2 tsk fintreven
citronskal.
5. Pisk æggehvider
og fløde stive hver for sig og vend det i banan-æggeblandingen.
6. Klip fire
strimler af alufolie eller bagepapir: der pensles på den ene side med olie.
Bind papiret, med
oliesiden indad, om den øverste kant af 4 små portionsforme, så de bliver 3 cm
højere.
Gør papiret fast med
bomuldsgarn eller elastikker.
Hæld fromage i
næsten til kanten.
7. Sæt fromagen i
køleskabet, til den er stivnet.
8. Fjern papiret.
Hak nødderne groft, rist dem på en tør pande og drys dem over fromagen.
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at
koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (Pyrex)
skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt
brænde sig alvorligt!