Da kagerne er temmelig skrøbelige, er det en fordel at bage dem på bagepapir.
Bagværk Småkager Dessert. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 8 min. Let at lave. Mellem pris. Mængde: 45-50 stk.
# Ingredienser til Blondekager:
100 g smør
100 g havregryn
100 g lyst farin eller sukker
1 æg
1 spsk hvedemel
1 spsk finthakket,
syltet pomeransskal
1 tsk bagepulver
* Sådan laves Blondekager:
1. Smelt smørret ved svag varme, det må endelig ikke tage
farve.
Læg havregrynene i en skål og hæld det smeltede smør over.
Lad det stå lidt.
Sæt ovnen på 180 °C.
2. Pisk æg og sukker lyst og let og rør det i
havregrynsblandingen.
Tilsæt straks herefter pomeransskal, hvedemel og bagepulver.
3. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Brug en teske og sørg for, at der er god afstand imellem.
Dejen flyder ud - og det skal den.
4. Bag kagerne i 8 minutter på næstøverste rille.
Tag kagerne af pladen, når de er svalet let.
De kan bøjes let over en flaske, mens de endnu er lune.
Tips: Lidt hakkede nødder eller mandler kan blandes i
dejen,
Se flere
opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------