Dessert Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 minutter. Skal hvile: mindst ½ time. Bagetid: 15 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer
# Ingredienser til Brombærtærte:
Tærtebund:
150 g hvedemel (2,5 dl)
100 g smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
evt. 1-2 spsk vand
Fyld:
300-400 g brombær
50 g sukker (ca. 3/4 dl)
100 g ren mørk chokolade
Tilbehør: cremefraiche
*
Sådan laves Brombærtærte:
Tærtebund:
1. Bland hvedemel og flormelis og smuldr det kolde smør i,
til det har en grynet konsistens.
2. Saml dejen med æggeblommen og tilsæt lidt koldt vand,
hvis dejen virker for tør. Stil den i køleskab i mindst ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.
3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.
Sørg for, at den går godt op ad siderne.
Prik bunden flere steder med en gaffel.
Læg et lag alufolie i tærtebunden og hæld tørrede bønner,
linser eller groft salt herpå.
Det forhindrer dejen i at bule op.
4. Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Fjern folie med indhold og bag videre i ca. 10 minutter.
Tærtebunden skal være lysebrun. Lad den blive kold.
Fyld:
5. Skyl kun bærrene, hvis det er nødvendigt.
Drys dem med sukker og lad dem trække ½ time.
6. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem
overvandbad.
Pensl den helt kolde bund med chokoladen og lad den stivne
helt.
7. Læg bærrene i tærtebunden.
Server straks og server cremefraiche til.
Tips: Chokoladen smager godt her, og så forhindrer
den tærten i at blive blødt igennem af bærsaften. Chokolade-overtrækket kan
udelades, så de sukkerdryssede bær først lægges på lige før servering.
Se flere opskrifter
med Brombær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------