Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx Cantaloupe-hindbærgranité, Cantaloupe-muscat, Cantaloupe-honning, Cantaloupe-anis, Cantaloupe-abrikosgranité
Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 4 min. 4 personer.
# Ingredienser
120 g melis
1 cantaloupe-melon (600 g frugtkød)
1 spsk
Pineau des Charentes (aperitif/dessertvin)
500 g hindbær
saften af 1 citron
* Tilberedning
Bring 4 dl vand i kog i en gryde.
Tilsæt sukkeret, og bring atter i kog 4 min under omrøring.
Køl af.
Bland hindbærrene med halvdelen af den afkølede sirup samt
citronsaft, og kør det jævnt i en blender.
Skræl og udkern melonen.
Skær frugtkødet i stykker, og kør det i en blender eller
foodprocessor.
Tilsæt halvdelen af den afkølede sirup, samt Pineau og blend
igen.
Sæt til side.
Hæld hver blanding i en isbeholder, og sæt dem i fryseren 3
timer.
Tag beholderne ud en gang i timen, og bearbejd
iskrystallerne
med en gaffel.
Anret i glas eller skåle, og skift mellem frugtlagene.
Cantaloupe-muscatgranité
Bring 3 dl Muscat-vin I kog, og flambér.
Bland blendet kød af 1 cantaloup og saften af 1 citron. Frys.
Servér med mynteblade.
Cantaloupe-honninggranité
Bring 3 dl vand I kog med 200 g sukker og 4 spsk honning.
Lad siruppen køle af, og bland med 2 blendede
cantaloupe-meloner.
Frys.
Cantaloupe-anisgranité
Opvarm 3 dl vand med 100 g sukker og 5 hele stjerneanis.
Køl siruppen af, rør den med kødet af 2 cantaloupe meloner,
blendet med saften af 1 citron. Frys.
Drys kommenfrø over granitéen.
Cantaloupe-abrikosgranité
Bland kødet af 1 cantaloupe med 2½ dl abrikosjuice, saft og
skal af 1 citron, og bland med en afkølet sirup:
50 g sukker smeltet i 2 dl vand.
Pynt med stykker af abrikos og skiver af cantaloupe.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Granité
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------