En gylden og duftende hasselnøddetærte med chokolade er
noget af det mest fristende og lækre hjemmebag, du kan hive ud af ovnen.
Opskriften er supernem
Giver 6 til 8
portioner
# Ingredienser
3 blade husblas
0,6 dl koldt vand
5 dl piskefløde
240 g
chokoladespåner
2 æg
3 spsk likør med
hasselnødsmag
1 tsk vanilla
24 karameller, uden
papir
Karamelblomster til pynt (se nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Tilbered
Chokolade Hasselnøddetærte; sæt til side.
2. Læg husblassen i
vandet i en lille gryde.
Lad den stå i 3 min
uden omrøring så husblassen kan blødgøres.
Opvarmes ved svag varme under konstant omrøring indtil husblassen er helt
opløst, ca 5 min.
For at tjekke om husblassen
er opløst køres en finger hen over skeen.
Hvis det er blødt, er husblassen fuldstændig opløst; hvis den føles grynet skal
der varmes indtil det føles blødt.
3. Tilsæt 2½ dl
piskefløde i husblassen.
Opvarmes kun lige
til kogepunktet; fjern fra varmen.
Tilsæt
chokoladespåner. Omrøres indtil chokoladen er smeltet.
4. Tilsæt 1,2 dl
piskefløde, æg, likør og vanilla; pisk grundigt.
Hældes i en stor
skål; sættes i køleskab ca 15 min eller indtil blandingen er tyk.
5. Bland karameller
og de resterende 1,2 dl piskefløde i en lille gyde.
Lad det simre ved
svag varme under konstant omrøring, indtil det er helt smeltet og blødt.
6. Hæld
karamelblandingen i den forberedte dej; lad den stå i 10 min.
7. Bland den tykke
gelatineblanding med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil den er blød.
Hældes over
karamellagene; sættes i køleskab i 3 timer eller indtil den er fast.
Pyntes efter ønske.
Chokolade
Hasselnøddedej
#
115 g hasselnødder
30 chokolade småkager
1,2 dl smør
*
1. Forvarm ovnen til
250 °C.
2. For at riste
hasselnødderne, spredes de i enkelte lag på en bageplade.
Bages 10 til 12 min
eller indtil skindet begynder at falde af; afkøles lettere.
Pak hasselnødderne ind i et tykt viskestykke; gnid viskestykke frem og tilbage
for at fjerne så meget af skindet som muligt.
3. Bland småkager og
nødder i en foodprocessor eller blender; lad det køre indtil det er fintmalet.
4. Bland
kagekrummeblandingen og smør i en mellemstor skål.
Trykkes fast på
bunden og op ad siderne på en tærteplade på 23 cm så der dannes en høj kant.
5. Bages 10 min;
afkøles fuldstændigt på en bagerist.
Karamelblomster
#
6 til 8 karameller
*
1. Læg 1 blød
karamel mellem 2 stykker bagepapir.
2. Rul karamellen ud
med en kagerulle til en oval form på 5 cm (der skal trykkes hårdt med
kagerullen).
3. Rul karamellen ud
fra et hjørne for at danne et kræmmerhus, så den ligner en blomst.
Gentages med de
andre karameller.
Læg 1 karamelblomst
på hvert stykke tærte før servering.
Trin 2. Sådan tjekkes
om gelatinen er opløst.
Trin 3. Sådan røres
der indtil chokoladen er smeltet.
Trin 5. Sådan røres
der indtil karamellen er smeltet og blød.
Chokolade
Hasselnøddedej. Trin 2. Sådan gnides skindet af de ristede hasselnødder.
Karamelblomster:
Trin 2. Sådan rulles karamellen ovalt ud.
Karamelblomster:
Trin 3. Sådan rulles karamellerne til kræmmerhuse.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------