Tiramisu er en dessert der næsten falder i alles smag. Denne
er toppet med chokolade og bananchips. Er du også fan af den formidable
italienske dessert? Så skulle du prøve denne opdaterede udgave - tiramisu med chokolade.
Få opskriften her.
4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: mindst 1 time.
# Ingredienser til Chokolade-tiramisu med bananchips:
½ liter mælk
80 g. mørk chokolade
evt. lidt sukker
8 ladyfingers
3 æg
25 g sukker
300 g mascarpone
Drys:
chokoladekrymmel eller hakket, mørk chokolade
tørrede bananskiver
*
Sådan laver du Chokolade-tiramisu med bananchips:
Varm mælken i en gryde, og tilsæt stykker af chokolade.
Rør til en ensartet konsistens og afkøl.
Fordel ladyfingers (evt. knækket i halve) i 4 portionsglas,
og hæld chokoladen over.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum.
Rør mascarponen cremet, og vend den sammen med
æggeblommeskummet.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i cremen.
Fordel cremen i glassene, og sæt dem i køleskab i mindst 1
time.
Drys med chokoladekrymmel eller hakket chokolade, og stik
bananchips i cremen lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD