En kage, der er svær at sige nej til. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 25 min. + natten over. Tilberedningstid:
45 min. Kuverter: 6-8
# Ingredienser
250 g mørk, hakket chokolade
150 g hakket usaltet smør
5 dl brun farin
1,2 dl stærk sort kaffe
1,8 dl kaffelikør (som Tia Maria)
3 let piskede æg
4,3 dl sigtet hvedemel
1 spsk sigtet bagepulver
1,2 dl kakao
200 g tørrede abrikoser
1,2 dl vand
1,2 dl orangelikør
0,6 dl sukker
1 spsk ekstra kakao til drys
flødeskum til servering
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 160 °C.
Smør en 27 cm springform med smeltet smør og beklæd bund og
sider med bagepapir.
2. Hæld chokolade, smør og brun farin i en mellemstor gryde.
Rør i det ved lav varme, indtil chokoladen er smeltet og
blandingen er jævn.
3. Tilsæt kaffe, likør og æg og pisk det med en træske,
indtil det er jævnt.
Vend mel, bagepulver og kakao ind i blandingen med en stor
metalske og øs det over i formen.
Glat overfladen og bag kagen i 45 min.
4. Hæld abrikoserne i en lille gryde. Tilsæt vand og
orangelikør.
Lad det småkoge under låg i 5 min, indtil abrikoserne er
møre.
Rør sukkeret i og lad det småkoge i yderligere 3 min.
5. Dæk kagen med folie og lad den blive i formen natten
over, eller indtil den er helt kold.
Vend den ud på en plade og drys med kakao.
Server chokoladekagen med en skefuld abrikosblanding og en
klat flødeskum.
Prøv sammen med:
Forret: Salade Niçoise
Hovedret: Steak and
Kidneypie
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.