Denne delikate og enkle frugtdessert med en let blommepuré vil helt sikkert imponere alle ved dit næste gæstebud.
• Tørrede abrikoser er en god fiber- og kaliumkilde.
• Yoghurt giver proteiner, kalcium og fosfor.
Forberedelse 30 min + afkøling. Tilberedning 20 min. 6 portioner
# Ingredienser:
6 færdige chokoladeskåle
ABRIKOSCREME:
160 g tørrede abrikoser
2 spsk friskpresset appelsinsaft
2 spsk abrikos- eller mandellikør
½ dl letmælks-yoghurt
1 stor æggehvide
BLOMMEPURÉ:
500 g røde blommer
1 dl sukker
2½ dl vand
* Tilberedning:
1. Læg abrikoserne i en gryde og dæk dem med vand.
Bring det i kog ved jævn varme og læg låg på.
Skru ned og lad dem simre let i 10 min.
Lad abrikoserne dryppe af og læg dem i en foodprocessor
eller blender.
2. Kom friskpresset appelsinsaft og likør ned til
abrikoserne
og kør til en jævn creme.
Kom yoghurten i, mix og hæld abrikoscremen i en skål.
3. Pisk æggehviden til meget fast skum.
Vend æggehviden i abrikosblandingen.
Fordel abrikoscremen i chokoladeskålene.
Sæt dem i køleskabet, så de bliver helt kolde.
4. Halver blommerne og fjern stenene.
Kog vand og sukker ved jævn varme til sukkeret er smeltet.
Tilsæt blommer, læg låg på og bring det i kog.
Skru ned og lad blommerne simre til de er møre, ca. 10 min.
Kom blommer og 1 dl af væsken i foodprocessoren
og kør det til en puré.
5. Fordel blommepuréen på tallerkener.
Stil chokoladeskålene ovenpå puréen. Server straks.
Chokoladeskåle med abrikoscreme:
Pr. portion: Energi: Kcal 203 = kJ 853
Kulhydrat 41 g Protein 3 g Fedt 3 g (13%) Fibre 4 g
Tips:
Lad abrikoscremen svale til stuetemperatur inden
chokoladeskålene fyldes.
Så undgår du at der dannes kondens på chokoladen.
Blommepuréen er en såkaldt frugtcoulis.
Dvs. en tynd, ensartet sauce som laves på frisk
frugtpuré eller puré af frugt som er kogt.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.