Clouet er gemt i midten: Souffleernes kerne består af et
stykke fyldt chokolade med æggelikør, som smelter i ovnen 😎
Til 6 portioner. Tilberedning:
50 min.
# Ingredienser
100 g mørk overtrækschokolade
100 g smør
4 æg, delte
50 g hvedemel
50 g kværnede mandler
salt
50 g sukker
fedtstof og sukker til formene
6 stykker fyldt chokolade med æggelikør
1½ dl piskefløde
12 spsk æggelikør
* Tilberedning
1. Overtrækschokoladen hakkes og smeltes sammen med
smørret.
Massen fyldes i en røreskål.
Æggeblommerne røres godt i en efter en.
Melet og mandlerne røres i.
Æggehviden piskes stiv med 1 knsp salt.
Sukkeret hældes langsomt i, og der piskes videre i 3 minutter.
Den stivpiskede æggehvide vendes i chokolademassen.
2. 6 ildfaste kopper eller små souffleforme (a 1½ dl)
smøres og drysses med sukker.
2/3 af massen hældes i formene.
Der anbringes 1 stykke fyldt chokolade i midten af hver
form.
Resten af chokolademassen hældes over.
Bages i den forvarmede ovn i 25 min ved 180 °C (varmluft 20 minutter ved 160 °C).
3. Fløden piskes halvstiv.
Souffleerne vendes ud på tallerkener og serveres med
flødeskum og æggelikør.
Energi pr. portion: 9 g protein, 31 g fedt, 40 g kulhydrater.
= 495 kcal (2073 kJ)
VARMT KYS 💖
1 chokoladekys (flødebolle) sættes 15 sekunder i
mikrobølgeovnen ved 300 watt. Hæld 1-2 spsk æggelikør over og server straks.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.