Mormors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her er
det den legendariske opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 15 min. Køletid: ca 2 timer
# Ingredienser
3 æg
85 g (1 dl) melis
4 blade husblas
2 citroner
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggeblommer
og sukker til en tyk æggesnaps.
2. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
3. Riv skallen af
den ene citron, pres saften af begge to, og rør begge dele i æggesnapsen.
4. Knug vandet af
husblassen og smelt den i en skål over vandbad i det vand, der hænger ved.
Lad det køle lidt og
rør derefter husblassen i æggesnapsen.
5. Pisk æggehviderne
stive og pisk fløden til stift flødeskum.
Vend først
æggehviderne i æggesnapsen, derefter halvdelen af flødeskummet.
Stil resten
tildækket i køleskabet.
6. Hæld fromagen op
i en glasskål og lad den stivne i køleskabet.
7. Serveres med
flødeskummet i en skål for sig.
Variationer:
Appelsinfromage
laves som
citronfromage.
Citronsaften
erstattes af 1½ dl friskpresset appelsinsaft. (ikke juice)
Ananasfromage
Brug lagen fra 1
lille ds ananas.
Æggeblommerne skal kun røres med ½ dl melis.
Kom små stykker
ananas i fromagen, når den er halvstiv.
Pynt med flødeskum
og ananasstykker.
INFO: Citronfromage er en dessert, der har citronsaft som
sin vigtigste smagsingrediens. Retten er oprindelig udviklet i Piemonte-området
i Norditalien, hvor den benævnes Panna cotta al limone
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER