Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid, bund: ca 8 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Daddeldessert med nougat:
Biskuitbund:
4 æg
110 g sukker (1,3
dl)
110 g hvedemel (knap
2 dl)
1 tsk kakaopulver
Fyld:
125 g friske dadler
75 g blød nougat
1½ dl piskefløde
Pynt:
1 tsk kakaopulver
Bagepapir
*
Sådan laves Daddeldessert
med nougat:
1. Pisk æg og sukker
sammen i en skål.
Sæt skålen over
vandbad og pisk i æggemassen, til den begynder at tykne.
2. Tag skålen fra
det varme vandbad og sæt den i koldt vand(bad).
Pisk, til massen er
afkølet.
3. Vend hvedemel og
kakaopulver i.
Lav en firkantet
form af bagepapir 10 x 30 cm og med en 6 cm høj kant.
Sæt den på en
bageplade.
4. Hæld dejen heri.
Bag den ved 170 °C i
ca 8 min, til den er let gylden.
Vend den ud på en
rist og lad den køle af.
Fyld:
5. Kom nougaten i en
skål og smelt den over vandbad.
Lad den svale et par
min. Sten imens dadlerne ud og fjern skallen.
Hak daddelkødet
fint.
6. Pisk fløden stiv.
Vend dadler og den flydende nougat i.
7. Læg biskuitbunden
på et fad.
Fordel nougatfyldet
over. Glat med en varm kniv.
8. Lige før
servering sigtes kakaopulver over desserten.
Tips: Desserten kan laves i god tid og stilles i
køleskab.
Tørrede dadler kan
bruges. De skal ikke afskindes.
Se alle de bedste opskrifter med Daddel
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------