Her præsenteres fire
variationer over samme tema. Fire dejlige chokoladetærter, hvor bunden er bagt
efter samme opskrift, men hvor fyldet er højst forskelligt.
Fransk chokoladetærte
Chiffontærte
Nøddetærte med chokolade
Chokoladetærte, Mississippi
Fransk chokoladetærte
- en himmelsk mundfuld for alle
chokolade-elskere.
Tilberedningstid: 25
min. Bagetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Mørdej:
100 g smør
180 g hvedemel (3
dl)
50 g farin (ca. ½
dl)
1 æggeblomme
Fyld:
200 g mørk chokolade
1 spsk smør
3 æg
Pynt:
2½ dl piskefløde
3-4 spsk hakket
chokolade
* Tilberedning:
1. Begynd med mørdejen: findel smørret i melet og tilsæt sukker og æggeblomme.
Ælt hurtigt dejen
sammen. Lad den hvile koldt 30 min.
2. Rul dejen ud til
en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed, 24 cm i diameter.
Læg evt. et bånd af
alufolie langs kanten, så tærten bevarer sin kant under bagningen.
Prik dejen med en
gaffel, og bag tærtebunden ved 200 °C i 12-15 min midt i ovnen.
3. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med smørret i vandbad.
Pisk æggeblommerne i
en ad gangen.
Pisk æggehviderne
stive og fold dem i.
4. Kom
chokoladecremen på den helt kolde tærtebund.
Lad tærten stå koldt
en halv times tid.
5. Pisk fløden til
skum og kom det på midten af tærten.
Drys med hakket chokolade
eller grofthakkede nøddekerner.
Server tærten kold.
Variation:
I stedet for at
komme flødeskummet på tærten,
kan det serveres til
med chokolade- eller nøddedrys på.
Til
toppen
Chiffontærte
Tilberedningstid med
bund: 40 min. Bagetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Mørdej: se Fransk
chokoladetærte ovenfor
Fyld:
85 g mørk chokolade
5 blade husblas
3 dl mælk
100 g sukker (1¼ dl)
3 æg
Pynt:
1½ dl piskefløde
* Tilberedning:
1. Tilbered mørdejen
som ved Fransk chokoladetærte øverst.
Bag den og lad
tærtebunden svale.
2. Læg husblassen i
koldt vand 5 min.
Bræk chokoladen i
mindre stykker og
smelt den sammen med
mælken i en lille gryde.
Tag den fra varmen.
3. Tag 2 spsk af
sukkeret fra og pisk resten med æggeblommerne.
Pisk ½ dl af
chokolademælken i og
hæld blandingen
tilbage i gryden til resten af chokolademælken.
Varm blandingen op
til kogepunktet - mens der piskes - cremen må ikke koge.
Tag gryden fra
varmen.
4. Ud blød husblassen
i koldt vand.
Kom den så direkte i den varme creme, den smelter med det samme.
Lad cremen svale.
5. Pisk æggehviderne
stive og pisk resten af sukkeret heri.
Fold hviderne i den
halvstivnede creme.
Fordel cremen på
tærtebunden. Pynt med flødeskum.
Til
toppen
Nøddetærte med chokolade
Tilberedningstid med
bund: ca. 45 min. Bagetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Mørdej: se Fransk
chokoladetærte øverst
Fyld:
275 g mørkt farin (4½
dl)
1½ dl vand
125 g usaltet smør
225 g mandler,
hasselnøddekerner eller valnøddekerner
1½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade
* Tilberedning:
1. Tilbered mørdejen som ved Fransk chokoladetærte.
Bag bunden og lad
den blive kold.
2. Bland farin og
vand i en lille gryde.
Varm blandingen
under stadig omrøring, til farinet er smeltet.
Lad blandingen koge
til en lille dråbe dyppet i koldt vand bliver til en blød kugle.
Tag gryden fra
varmen og kom skiver af smørret i.
Rør til blandingen er jævn.
3. Hak nøddekernerne
groft og kom dem i sukkerlagen.
Gem 1 spsk af fløden
og kom resten i sukkerlagen.
Lad blandingen
småkoge over svag varme i 12-15 min.
Tag gryden fra
varmen og lad nødde-sukkerblandingen svale.
Hæld det på tærtebunden.
4. Smelt chokoladen
og rør resten af fløden heri.
Fordel den smeltede
chokolade over fyldet.
Til
toppen
Chokoladetærte, Mississippi
Tilberedningstid med
bund: ca. 35 min. Bagetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Mørdej: se Fransk
chokoladetærte øverst
Fyld:
50 g mørk chokolade
3 dl fløde (13%)
225 g mørkt farin
2 spsk maizenamel
2 spsk vand
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 spsk rom
50 g smør
Pynt:
1½ dl piskefløde
2-3 spsk høvlet
chokolade (se Flot pynt af chokolade)
* Tilberedning:
1. Tilbered mørdejen
som ved Fransk chokoladetærte øverst.
Bag tærtebunden og
lad den svale.
2. Bland fløde,
chokolade og farin i en lille gryde.
Varm det mens der
røres til sukkeret er smeltet.
3. Rør maizenamel og
vand sammen og pisk æggene let sammen.
Hæld jævningen og de let piskede æg i gryden.
Bring blandingen i
nærheden af kogepunktet, mens der piskes -
den må ikke koge,
men den skal piskes tyk og jævn.
4. Tag gryden fra
varmen og rør vanilje og rom i.
Skær smørret i små
stykker og pisk det i blandingen.
5. Kom fyldet på
tærtebunden og sæt tærten koldt.
Pynt tærten med
flødeskum og høvlet chokolade lige inden serveringen.
Til
toppen
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.