Opskrift på en gudeskøn todelt chokoladekage med chokolademousse. Den er så skøn "at guderne må sig forbarme" og smelter nærmest helt
på tungen. Den perfekte dessert.
Giver cirka 8 portioner
# Ingredienser
5 æg, delt i blommer
og hvider
3,7 dl piskefløde
1 stykke husblas
360 g flødechokoladespåner
1 knivspids salt
65 g sukker
Chokolade kage (se nederst)
180 g hvid chokolade
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en
2-liters skål med film; smør den let med olie.
2. For at skille
æggeblommerne fra hviderne, bankes ægget midte forsigtigt mod kanten af en hård
overflade, fx kanten af en skål.
Hold en halv
æggeskal i hver hånd og før blommen fra den ene side til den anden og lad
hviden dryppe ned i en skål.
3. Når alle hviderne
er faldet ind i skålen, placeres blommerne i en anden skål.
Læg hviderne i en
tredie skål.
Gentag proceduren
med de 4 andre æg.
(Æggehviderne må ikke have noget blommer i, da de ellers ikke opnår den
rette volumen når de piskes.)
4. Læg æggeblommer
og 1,2 dl piskefløde i en lille skål; pisk let med en gaffel.
Drys gelatinen over
æggeblommeblandingen.
Lad det stå uden at røre i det i 5 min for at blive blødt.
5. Smelt chokoladespåner
i vandbad over varmt, ikke kogende, vand.
6. Rør cirka 1,2 dl
smeltet chokolade op i æggeblomme-blandingen.
7. Rør
æggeblommeblandingen tilbage i den resterende chokolade i vandbadet.
Fortsæt med at varme det indtil husblas er helt opløst.
8. For at lave
marengs piskes æggehvider og salt i en ren stor skål med elpiskeren på høj fart
indtil det skummer.
Pisk gradvist sukker
i indtil der former sig stive toppe.
(Efter at
piskerisene er fjernet fra marengsen, skal de stive toppe blive på overfladen,
og blandingen skal ikke glide rundt når skålen vippes.)
9. Fold
chokoladeblandingen i med en dejskraber ved forsigtigt at skære ned til bunden
af skålen, skrabe op ad siderne af skålen, og derefter folde over toppen af
blandingen.
Gentages indtil chokoladeblandingen er jævnt indblandet i marengsen.
10. Pisk piskefløden
indtil der former sig bløde toppe.
11. Fold det op i
chokoladeblandingen som beskrevet i trin 9.
12. Hæld det i den
forberedte skål. Dæk til og køl det i 4 timer,
13. Tilbered
chokoladekagen. (se nederst)
14. Smelt 60 g hvid
chokolade i en lille skål sat i en større skål med meget varmt vand, rør
jævnligt.
Dette vil tage cirka
10 min.
15. Hæld det ud på
en bageplade beklædt med bagepapir.
Køl det indtil det
er fast, cirka 15 min.
16. Skær det i store
trekanter med en skarp kniv.
19. Læg det
resterende hvide chokolade i en lille genlukkelig plastic frysepose.
Læg den i mikroovnen
på 50% effekt i 2 min.
Vend posen om, giv
den yderligere 2 til 3 min eller indtil chokoladen er smeltet.
Ælt posen indtil
chokoladen er jævn.
17. Løft straks
trekanterne forsigtigt fra bagepapiret med en spartel eller kniv.
Køl det indtil det skal bruges.
18. Læg kagen på et
serveringsfad.
Hæld moussen over kagen.
Fjern filmen.
Skær kanterne af
kagen rundt om moussen hvis det ønskes.
20. Skær et meget
lille hjørne af posen; dryp chokoladen over moussen.
Køles indtil den
hvide chokolade er fast, cirka 30 min. Pynt hvis det ønskes.
Til
toppen
Chokoladekage
# Ingredienser
200 g sukker
75 g smør
2 æg
0,8 dl vand
½ tsk vanilla
140 g hvedemel
45 g kakaopulver
1 tsk natron
1 knivspids
bagepulver
1 knivspids salt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
190 °C.
Smør bunden og
siderne af en rund bageform på 22 cm.
Kom 2 til 3 tsk mel i formen.
Ryst og fordel melet jævnt på formens sider.
2. Bland sukker og smør
i en stor skål.
Pisk med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er let og luftigt og
skrab ned ad siderne en gang.
Tilsæt æg, vand og
vanilla; pisk godt.
3. Bland mel,
kakaopulver, natron, bagepulver og salt i en lille skål.
Tilsæt smør; pisk
med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil blandingen er blød.
Hæld dejen i formen.
4. Bages 20 til 25 min
eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i
midten af kagen.
Afkøles 10 min i formen.
5. Kanten løsnes og
kagen tages ud til afkøling på en bagerist; afkøles fuldstændigt.
Til
toppen
Smagsvarianter:
Prøv fx at komme saften fra ½ appelsin i dejen eller cremen,
det giver en dejlig frisk smag.
Eller hak en rød chilipeber ganske, ganske fint og kom med i
smørret og chokoladen, du smelter til dejen. Eller kaffe eller måske Smarties. Endelig
kan du også tilsætte et par tsk stødt kanel til cremen og give chokoladekagen
et strejf af jul.
Trin 1: Oliebeklædt
skål.
Trin 2: Del æggene.
Trin 5: Smelt
chokoladespånerne over vandbad.
Trin 8: Test for stive toppe.
Trin 16: Skær den
hvide chokolade i trekanter.
Trin 20: Dryp hvid
chokolade over moussen.
Chokoladekage: Trin
1. Sådan meles formen
Chokoladekage: Trin
1. Sådan blandes dejen.
Til
toppen
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------