Dulce de leche er en creme fra Latinamerika, der tilberedes ved langsomt at opvarme sødet mælk for at skabe et stof, der får dens smag fra Maillard-reaktionen, som også skifter farve, med et udseende og smag, der ligner karamel. Dulce de leche
er spansk for "slik fremstillet af mælk" eller "karamel".
# Ingredienser
1½ dl piskefløde
150 g sukker
½ tsk salt
2 små glas med låg
* Tilberedning
Opvarm fløden, og sæt den
til side.
Smelt sukker til gylden
karamel i en tykbundet gryde.
Tag gryden af varmen, og
tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt.
Hæld karamellen på glas,
og stil den på køl, så den tykner.
Tips: Du kan tilsætte krydderier til karamellen, så den
får endnu mere smag – prøv fx at lægge en kvist frisk rosmarin med i gryden, når
du smelter sukkeret.
Se alle de bedste opskrifter med Dulce de leche
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------