Dette er en raffineret frugtsalat, som anvender nogle af de
eksotiske frugter, man i dag kan få i supermarkedet.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
3 passionsfrugter
125 g sukker
1½ dl vand
1 mango
10 litchier, fra dåse eller friske
1 stjernefrugt (carambol)
* Tilberedning
1. Passionsfrugterne halveres og frugtkødet presses gennem
en si ned i en gryde.
2. Tilsæt sukker og vand og bring det langsomt i kog under
omrøring.
3. Læg mangoen på et skærebræt og skær en tyk skive fra hver
side så nær på stenen som muligt. Skær så meget frugtkød i store stykker som
muligt af stensektionen.
4. Tag de to sideskiver og skær tre skrå snit i frugtkødet,
men ikke gennem skrællen, og tre andre vinkelret på, så der dannes et
gittermønster.
5. Pres på skindsiden, så frugtkødet træder frem og let kan
skæres af.
6. Litchierne pilles og udstenes, og stjernefrugten skæres i
12 skiver.
7. Kom mangofrugtkød, litchier og stjernefrugt i
passionsfrugtsiruppen og pocher dem i 5 min.
Tag frugterne op med en hulske.
8. Bring siruppen i kog og kog i 5 minutter, til den jævner
en smule.
9. Fordel frugterne i portionsglas, hæld siruppen over og
server.
Næringsindhold:
Kalorier 149. Sukker 39 g. Proteiner 1 g. Fedt 0,1 g.
Kulhydrater 39 g. Mættede fedtsyrer 0 g.
Kokkens tip
Et lækkert tilbehør til eksotiske frugtretter er
kardemommecreme. Knus frøene fra 8 kardemommekapsler, tilsæt 3 dl piskefløde og
pisk fløden stiv.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.