Et fornemt bagværk
med et køligt appelsin fyld, pyntet med søde jordbær og appelsin. Den flotte
kage bliver en fantastisk dessert, og er ikke særlig svær at lave.
Tid: 4 timer,
heraf 3 timer i køleskabet. 8-10 stk.
# Ingredienser
BUND:
75 g smør eller
margarine
225 g Digestive-kiks
FYLD:
5 blade husblas
2 appelsiner
3 æg
1½ dl sukker
1½ dl piskefløde
500 g kvark
PYNT:
1 appelsin
½ liter jordbær
citronmelisse
* Fremgangsmåde
1 Smelt fedtstoffet i
en gryde eller i en skål i mikroovnen.
Knus kiksene i en
morter eller i foodprocessoren.
2. Bland fedtstof og
kiksekrummer.
Tryk det ud i en
springform ca 20 cm i diameter.
3. Læg husblassen i
blød i koldt vand.
Riv skallen af
appelsinerne og pres saften ud.
4. Del æggene. Pisk
blommerne skummende med sukkeret.
Tilsæt appelsinskal
og -saft,
5. Kram husblassen
op af vandet.
Smelt den i en gryde
ved svag varme eller i mikro ovnen ved 300W.
Pisk husblassen i
æggemassen i en tynd stråle.
6. Pisk æggehvider
og fløde til skum i hver sin skål.
Vend kvark fløde og
æggehvider i æggemassen, en ting ad gangen.
7. Hæld massen i formen.
Glat overfladen.
Lad det stå koldt i 3
timer.
8. Pynt: Skær
appelsinerne i skiver (del dem i halve).
Flæk halvdelen af
jordbærrene.
9. Fjern formens
kant og læg kagen på et fad.
Pynt med
appelsinskiver og jordbær.
Læg evt. kviste af
citronmelisse på.
Tips: Appelsinen i fyldet kan erstattes med citron.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------