Hvad er mere hyggeligt end at samles med venner og familie
omkring en velsmagende ostefondue? Ostefondue blev egentlig opfundet af bønder,
der samlede osterester og bærme (bundfald fra vin) for at få et mættende
måltid, men retten har senere udviklet sig til en elegant ret, hvor man oftest
bruger raffinerede oste. Her får du opskriften på klassisk ostefondue – præcis
som englændere elsker den. Tips: Når du spiser ostefondue i Frankrig, skal du
være opmærksom på ikke at tabe dit brød ned i gryden. Dén person, der mister
sit brød, skal nemlig betale for den næste flaske vin.
Til 2-3 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser:
250 g Cheddarost
3 dl øl
1 fed hvidløg
1 spsk maizenamel
½ tsk sennepspulver
* Tilberedning:
1. Riv osten på den
grove side af råkostjernet.
Kom osten i en
fonduegryde sammen med 2½ dl øl og hvidløg.
Varm blandingen
under omrøring. Rør smørret i. Rør
maizenamel og sennepspulver ud i resten af øllet og rør det i fonduen.
2. Server engelsk
ostefondue som schweizisk.
Ostefondue er en
dejlig ret at samles om - brødet dyppes i den varme fondue.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.