Se opskriften på den franske dessert Peach Melba med ferskner, hindbærcoulis og god vaniljeis. Server som det søde punktum efter en
god middag.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 store velmodne ferskner
2 dl vand
85 g sukker (1 dl)
kornene fra ½ stang vanilje
250 g hindbær
2 spsk sukker
½ liter vaniljeis
* Fremgangsmåde
1. Hæld kogende vand
over fersknerne og flå skindet af dem.
Skær dem i halve og fjern
stenen.
Kog en lage af vand,
sukker og vanilje.
Kom de halve ferskner i og giv dem et kort opkog.
Lad dem svale i lagen.
2. Mos hindbærrene og
rør dem sammen med de 2 spsk sukker.
3. Kom en skive eller
kugle is op i portionsglas.
Læg en (eller 2) halv
fersken på hver og kom hindbærpuré over.
Server straks.
Variation:
I stedet for friske ferskner,
kan der uden for sæsonen bruges tilsvarende mængde ferskner fra dåse.
Fersken Melba blev kreeret
af den berømte kogebogsforfatter og mesterkok August Escoffier i 1893 ved en banket
på Savoy hotel i London. Retten var en hyldest til den australske sopran Nellie
Melba.
Se alle de bedste opskrifter med Fersken
Se flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------