Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 5 min. Afkøling: ca 30 min. Let at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser til Fersken Melba:
2 modne ferskner
Sukkerlage:
2 dl vand
85 g sukker (1 dl)
korn af 1 stang vanilje
Endvidere:
½ l vaniljeis
200 g friske hindbær
evt. lidt sukker
Portionsglas
*
Sådan laves Fersken Melba:
1. Kog en sukkerlage
af vand, sukker og vaniljekorn.
2. Flå fersknerne.
Overhæld dem evt. først med kogende vand.
Skær dem igennem fra
stilkenden og hele vejen rundt og befri dem for sten.
3. Kom de halve
ferskner i lagen og kog dem forsigtigt i ca 5 min.
Lad dem køle af i
lagen.
4. Passer imens
hindbærrene gennem en sigte.
Det går lettest,
hvis de blendes kort først.
Smag evt. mosen til
med lidt sukker.
5. Anret desserten i
4 portionsglas.
Læg et par skefulde
is i bunden af glassene, læg derpå en halv fersken med den buede side opad. Dæk
med hindbærpuré.
Server straks.
Tips: Ferskner fra dåse kan erstatte friske og
hindbærrene kan være frosne, men resultatet er kun halvt så godt.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se flere opskrifter
med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------