Dessert. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, beignetdej: ca ½ time Friteringstid: 3-4 min. pr. hold. Svær at lave. Mellem pris. (6 personer)
# Ingredienser til Ferskenbeignets:
4-6 modne ferskner
(evt. 1 stor dåse)
Beignetdej:
250 g hvedemel (4
dl)
½ tsk salt
1½ dl øl
2 dl lunkent vand
1 æg
½ dl olie eller
smeltet smør
Fritering:
1 l olie eller
raffinol
Endvidere: flormelis
*
Sådan laves Ferskenbeignets:
Beignetdej:
1. Bland hvedemel og
salt.
Tilsæt øl og vand,
lidt ad gangen, under kraftig piskning.
2. Rør æggeblommen,
olien eller det smeltede smør i og lad dejen hvile en halv times tid.
3. Pisk æggehviden
stiv og vend den i dejen, lige inden den skal bruges.
4. Flå fersknerne.
Dyp dem evt. først et øjeblik i kogende vand.
Befri dem for sten
og del dem i kvarte. Ferskner fra dåse skal blot dryppe godt af.
5. Varm fedtstoffet
op i en gryde.
En
franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut, så er temperaturen
rigtig, ca 180 °C.
6. Dup
ferskenstykkerne så tørre som muligt, ellers glider dejen af.
Dyp dem i dejen med
en gaffel.
Lad dem dryppe lidt
af, men sørg for, at stykkerne er helt dækkede med dej.
Kom dem straks
forsigtigt i det varme fedtstof og kog dem 3-4 min, eller til de er lysebrune.
Kog kun 4-5 stykker
ad gangen, ellers daler temperaturen i frituren og dejlaget bliver ødelagt,
hvis de rammer hinanden.
Vend beigneterne en
gang under stegningen.
7. Tag dem op med en
hulske og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.
Server straks med
drys af sigtet flormelis.
Tips: Tiloversbleven dej kan gemmes et par dage i
køleskabet. Inden brug skal der atter tilsættes en stiftpisket æggehvide.
Beigneter skal helst
nydes direkte fra frituren, men de kan holdes lune i ovnen for let åben ovndør,
ellers bliver de bløde.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------