Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkølingstid, hindbær: 30 min. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Ferskendessert med hindbær:
4-6 modne ferskner
Hindbærlage:
300 g friske hindbær
125 g sukker (1,25
dl)
1,5 dl vand
reven skal og saft
af 1 usprøjtet appelsin
Endvidere:
2 dl piskefløde
*
Sådan laves Ferskendessert med hindbær:
Hindbærlage:
1. Kog en lage af
hindbær, sukker og vand.
Lad den koge, uden
låg og ved svag varme, en 10 min tid.
Passer lagen gennem
en sigte.
Smag til med
appelsinskal og -saft. Lad lagen blive kold.
2. Flå fersknerne.
Dyp evt. først fersknerne et øjeblik i kogende vand.
Skær dem igennem fra
stilken den og hele vejen rundt og befri dem for sten.
3. Anret de
halverede ferskner, med den buede side opad, på et halvdybt fad og hæld den
afkøle de lage over.
Pisk fløden og server
den til.
Tips: Andre bær kan erstatte hindbærrene. Server
evt. blødrørt vaniljeis til.
Flødeskummet kan
sødes let, og evt. krydres med vanilje.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------