Der er rigeligt med
creme i denne opskrift - og det kan nok behøves, for den er så lækker, at man
gerne vil have en ekstra skefuld ved siden af ferskenkagen!
Tid: 1 time og 45
min, heraf 1½ time i ovnen. 8 stk.
# Ingredienser
3 æggehvider
1 dl sukker
2 dl cremefraiche
2 dl piskefløde
1 dl flormelis
saft og skal af 1
limefrugt
2-3 ferskner
* Fremgangsmåde
1. Hæld æggehviderne
i en tør og fedtfri skål.
Tilsæt ⅓ af sukkeret. Pisk til fast skum.
Vend resten af
sukkeret i.
2. Sæt halvdelen af marengsmassen i 8 cm store
cirkler på en bageplade med bagepapir.
3. Fyld resten af
massen i en sprøjtepose.
Sprøjt en ring om kanten
på hver cirkel.
4. Bag marengsene
ved 100 °C i 1½ time.
De skal føles tørre
og lette når de er færdige.
5. Bland cremefraiche
med pisket fløde.
Smag til med flormelis,
limesaft og lidt reven limeskal. Gem resten.
6. Fyld midterhullet
i hver marengs med creme.
7. Skyl fersknerne.
Del dem i halve og tag stenene ud.
Skær fersknerne i
tynde både.
8. Læg bådene på
cremen. Pynt med strimlet limeskal.
9. Server solæggene
straks med resten af cremen i en skål ved siden af.
Tips: Når det ikke er sæson for friske ferskner,
kan du bruge fersken på dåse. Du kan naturligvis også bruge nektariner.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------