Dessert. Arbejdstid: 40 min. Afkølingstid, mørdej: ca 1 time Bagetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (6-8 personer)
# Ingredienser til Ferskentærte:
4-5 modne ferskner
Mørdej:
170 g hvedemel (2¾ dl)
125 g smør
1 tsk sukker
1 æg
Creme:
25 g mandler (½ dl)
60 g sukker (¾ dl)
1 stang vanilje
3 æg
¾ dl piskefløde
½ dl frisk
appelsinsaft
60 g smeltet smør
*
Sådan laves Ferskentærte:
Mørdej:
1. Kom melet i en
skål.
Skær det kolde, men
ikke hårde smør i stykker med en kniv.
2. Smuldr smør og hvedemel
sammen med fingrene.
Tilsæt sukker og det
sammenpiskede æg. Saml dejen hurtigt.
Den skal ikke æltes.
Pak dejen ind i
folie og læg den i køleskab mindst 1 time.
Ferskner:
3. Flå ferskenerne.
Dyp dem evt. først i kogende vand.
Skær dem igennem fra
stilkenden og hele vejen rundt.
Befri dem for sten
og skær dem i både.
Creme:
4. Skold, smut og
mal mandlerne fint.
Flæk vaniljestangen
og skrab kornene ud.
5. Bland mandler,
sukker og vaniljekorn i en skål.
Pisk det sammen med æg,
piskefløde, appelsinsaft og smeltet smør.
Tærte:
6. Smør en
tærteform.
Rul dejen tyndt ud,
ca 2 mm, og beklæd formens bund og sider.
Prik den, læg folie
i, og fyld den med ærter eller salt.
Forbag tærtebunden i
en 175 °C varm ovn i ca 10 min.
Fjern folie og
indhold.
7. Lad tærtebunden
køle let af.
Fordel ferskenbådene
på den og hæld cremen over.
Bag tærten færdig i
ca 25 min ved samme temperatur.
Tærten kan serveres
lun eller kold.
Tips: Fersknerne kan erstattes af fx blommer,
friske abrikoser, kiwifrugter, jordbær eller brombær.
Bruges der bær, skal
bagetiden under pkt. 7 forkortes til 18-20 min.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------