En dejlig frugtsuppe
til for- eller efterret runder et måltid fint af. Som regel serveres de varme
supper som indledning til måltidet og de kolde supper som afslutningen; man kan
dog gøre som man har lyst til. Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Kogetid: 10 min. Køletid: ½ time.
# Ingredienser
500 g friske
ferskner
85 g (1 dl) melis
5 dl vand
2 spsk maizenamel
2½ dl hvidvin
1 citron
1 ½ dl piskefløde
2 spsk abrikos-
eller orangelikør
evt lidt hindbær
* Fremgangsmåde
1. Hæld fersknerne
over med kogende vand.
Lad dem stå 1-2 min
og flå dem så.
Halver dem og fjern
stenen.
Skær frugtkødet i
tynde både, der lægges i en glasskål.
Drys 2 spsk melis over og stil det koldt.
2. Bring vand og
resten af sukkeret i kog.
Rør maizenamelet ud
i lidt koldt vand og jævn lagen.
Lad den afkøle.
Hæld hvidvinen ved.
Riv den halve citron fint.
Tilsæt den revne
skal og saften.
3. Hæld det over
fersknerne og lad det trække i ½ time i køleskabet.
Ved serveringen
røres likøren i og evt et drys hindbær.
Pisk fløden og
server den til i en skål.
Variation:
Denne dejlige
dessertsuppe kan også laves med dåseferskner.
Hæld lagen fra og gem den til en anden gang - den er for sød. Der skal ikke
tilsættes sukker til desserten.
Man kan også bruge
rødvin i stedet for hvidvin, så får suppen en rosa farve og vinsmagen bliver
lidt
kraftigere.
Suppen kan gøres
mere eller mindre mættende ved hjælp af tilbehøret, der også fortæller noget
om, hvor enkel eller raffineret retten er.