Dessert. Arbejdstid: 10 min. Skal trække: 2 timer. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Ferskner i portvin:
4 store modne
ferskner
150 g hindbær
2 dl portvin
40 g sukker (1/2 dl)
*
Sådan laves Ferskner i portvin
1. Flå fersknerne,
de kan evt. først dyppes et øjeblik i kogende vand.
Halver dem, fjern
stenen og del dem i både.
Gå hindbærrene efter
og læg ferskner og halvdelen af hindbærrene i en skål.
2. Kog portvinen op
med sukker, lad det blive koldt.
Mos eller blend de
resterende hindbær.
Purér dem gennem en
sigte, så kernerne sigtes fra, og bland hindbærpureen med portvinslagen.
Hæld det over
ferskner og hindbær.
Sæt skålen svalt,
men ikke iskoldt, og lad frugten trække 2 timer inden servering.
Tips: Server nøddesmåkager og evt. en god vaniljeis
til. De portvinsmarinerede ferskner er gode i lagkager og tærter, vel
afdryppede. Portvinen kan udskiftes med sauternes.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------