Dessert. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, ferskner: 5-8 min. Skal trække: 1 uge. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Ferskner, syltede:
1 kg modne ferskner
Lage:
2,5 dl
hvidvinseddike
400 g sukker (4,5
dl)
0,75 dl arraklikør
1 vaniljestang
konserveringsvæske
Sylteglas
*
Sådan laves Ferskner, syltede:
1. Pil fersknerne
med en skarp kniv.
De kan evt. først
dyppes et øjeblik i kogende vand.
Halver dem, og fjern
stenene.
Lage:
2. Kom eddike,
sukker, vaniljestang og likør i en gryde og bring det i kog.
Lad det koge, til
sukkeret er opløst.
3. Kom fersknerne i
lagen og lad dem simre i 5-8 min., eller til de er møre: en nål skal glide glat
igennem.
4. Tag fersknerne op
med en hulske og læg dem i rene sylteglas.
5. Kog lagen
yderligere 5 min. Skum den og fjern vaniljestangen.
Tag gryden fra
varmen og tilsæt konserveringsvæske ifølge anvisningen på emballagen.
6. Hæld lagen over
fersknerne og luk straks glassene.
Lad de syltede
ferskner trække 1 uge, inden der spises af dem.
Tips: Spis de
syltede ferskner til and eller vildt. Eller brug dem sammen med bagværk i
tærter eller i dessertsammenhæng med vaniljetilsmagt flødeskum (Creme
Chantilly).
Holdbarhed: ca 1 år.
Se de bedste opskrifter med Fersken
Se
flere opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------