Dessert. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser til Figentrifli:
8 friske eller
syltede figner
6 store
dessertmakroner
6 spsk sød portvin
eller sherry
1,5 dl piskefløde
½ vaniljestang
2 tsk sukker
25 g mandler
Portionsglas
*
Sådan laves Figentrifli:
1. Skyl de friske
figner, tør dem forsigtigt og del dem en gang.
Syltede figner skal
dryppe af i en sigte, før de halveres.
2. Knus makronerne
groft og fordel dem i 4 portionsglas.
3. Dryp portvin
eller sherry over makronerne og fordel de halve figner herover.
4. Skold og smut
mandlerne, snit dem groft og rist dem gyldne på en tør pande.
Anretning:
5. Rør den
stiftpiskede fløde sammen med kornene fra vaniljestangen.
Smag til med sukker,
fordel det over fignerne og pynt med mandelsnitterne.
Tips: Triflien kan stå køligt en times tid, før
den spises.
Den kan også
serveres med en god kagecreme, der skal på lige før flødeskummet.
Cremefraiche kan
erstatte flødeskummet.
Se alle de bedste opskrifter med Figen
Se flere opskrifter
med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------