En
galette er en fransk måde at bage en tærte uden form. Navnet kommer af ordet
'galet', der betyder strandsten. Fyld tærten med sæsonens røde bær.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 35 min.
#
Ingredienser til Galette med sommerbær
Dej:
80
g hvedemel
50
g fuldkornsspelt
1
nip salt
2 spsk
rørsukker eller kokossukker
50
g blødt smør
4-5
spsk vand
Fyld:
250
g friske bær, fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær
1 spsk
ahornsirup
1 tsk
vaniljeessens
1 tsk
Cointreau (kan evt udelades)
1 spsk
majsstivelse
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
vaniljeis
eller cremefraiche
*
Sådan
laver du Galette med sommerbær:
Kør
alle ingredienserne til dejen sammen i en foodprocessor, og kør til det bliver
en glat og smidig dej.
Rul
dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 22 cm.
Det
er nemmest at rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
Læg
dejen på en bageplade, og træk det øverste stykke bagepapir af.
Skyl
bærrene, og dup dem tørre.
Skær
jordbærrene i kvarte, og bland dem med de andre bær, ahornsirup, vaniljeessens,
Cointreau og majsstivelse.
Fordel
fyldet på dejen, men ikke helt ud til kanten.
Fold
kanten op omkring fyldet, og pensl dejkanten med vand.
Bag
tærten i ovnen ved 175 °C i ca. 35 min., eller indtil dejen er sprød og gylden.
Sigt
lidt flormelis over tærten, lige inden den skal serveres.
Nyd
galetten med is eller cremefraiche til.
---
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD