Denne herlig« gammeldags dessert bliver man aldrig træt af
Og så giver den masser af vitaminer og
fibre. Dejlig smag af sommer!
• Hindbær og brombær indeholder en substans som forhindrer at cancerfremkaldende stoffer kan dannes i kroppen.
Tilberedning 25 min. Afkøling 1-2 timer. 4 portioner
# Ingredienser:
300 g blandede bær, fx hindbær,
jordbær, brombær
300 g kirsebær
1½ dl sukker
1/8 l rødvin
1/8 l kirsebærsaft
2-3 spsk kartoffelmel
* Tilberedning:
1. Skyl de blandede bær forsigtigt.
Skyl og udsten kirsebærrene.
2. Bland alle bær med sukkeret og lad dem stå i 15 min
for at trække saften ud.
3. Lad bærrene dryppe af.
Gem saften. Bland rødvin, kirsebærsaft og saften
fra bærrene i en gryde.
Stil et par spsk af blandingen til side.
Bring saftblandingen i kog.
4. Bland kartoffelmelet med de spsk, som du stillede til
side.
Hæld kartoffelmelsblandingen i den kogende væske,
under omrøring og giv det et opkog.
Bland bærrene i væsken.
Lad det få endnu et opkog.
5. Hæld kompotten i en skål eller i portionsskåle.
Afkøl i 1-2 timer og server med mælk eller fløde.
VARIATION
Bær og frugt kan varieres efter sæson og smag.
Prøv med rabarber og jordbær, eller kirsebær og solbær.
Hvis du bruger sure frugter, som fx rabarber,
anvendes lidt mere sukker.
Gammeldags bærkompot:
Pr. portion: Energi: Kcal 233 = kJ 978
Kulhydrat 55 g Protein 1 g Fedt 1 g (4%) Fibre 4 g
Tips:
I stedet for kartoffelmel kan du anvende sagogryn.
Kom 30 g sagogryn i væsken og bring det i kog.
Lad det simre i 30 min og rør rundt.
Læg frugten i cremen og giv den et opkog.
En interessant smag får kompotten, hvis du
tilsætter blade af frisk mynte.
Det er også godt at give smag med en kanelstang
eller et par kryddernelliker.
I stedet for at anvende kirsebær og kirsebærsaft,
kan du bruge et glas kirsebær med væde (680 g).
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.