Denne dejligt forfriskende frugtsalat med en sirup af mynte og honning er den perfekte afslutning på et godt måltid.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
1 lille charentais- eller honningmelon
2 grønne æbler
2 kiwier
125 g grønne druer uden kerner
friske mynteblade, til pynt
SIRUP
1 citron
1½ dl hvidvin
1½ dl vand
4 spsk klar honning
nogle friske myntekviste
* Tilberedning
1. Sirup: Skær skrællen af citronen med en skrællekniv.
2. Kom citronskræl i en gryde sammen med hvidvin, vand og
honning.
Bring det i kog og lad det simre for svag varme i 10 min.
3. Tag siruppen fra varmen, tilsæt myntekviste og lad den
køle af.
4. Del melonen og fjern kernerne.
Anvend en melonkugleske eller teske til at lave melonkugler.
5. Æblerne udkernes og hakkes. Kiwierne skrælles og skæres i
skiver.
6. Den afkølede sirup sies ned i en serveringsskål.
Gem citronskallen og kasser myntekvistene.
7. Kom æbler, druer, kiwier og melon i skålen. Rør
forsigtigt det hele sammen.
8. Server frugtsalaten, pyntet med friske mynte kviste og
noget af den gemte citronskal.
Næringsindhold:
Kalorier 157. Sukker 34 g. Proteiner 1 g. Fedt 0.2 g.
Kulhydrater 34 g. Mættede fedtsyrer 0 g.
Kokkens tip
Honning fra en enkelt blomst har en bedre, mere individuel
smag end blandet honning. Akaciehonning er typisk kinesisk, men man kunne også
forsøge sig med honning fra kløver, citron-, lime- eller appelsinblomst.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.