Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: ca. 4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet.
6 personer.
# Ingredienser
til Grand Marnier issoufflé:
6 æggeblommer
1¼ dl vand
120 g sukker (knap 1½
dl)
3 dl piskefløde
½ dl Grand Marnier
reven skal af ½ usprøjtet
appelsin
reven skal af ½ usprøjtet
citron
50 g makroner
Pynt: kakaopulver
Souffléform. 16 cm
eller 6 små souffléforme
Folie til kantning
*
Sådan laves Grand
Marnier issoufflé:
1. Gør formen(e) i
stand sådan: Læg en dobbelt kant folie i 6 cm's højde omkring en stor souffléform
eller en dobbelt kant på 3 cm's højde omkring de små souffléforme.
Hold den fast med
elastik eller clips omkring formen.
2. Knus makronerne
let og læg dem i souffléskålen(e).
Stil dem koldt, evt.
i fryser.
3. Pisk fløden stiv
og rør Grand Marnier i.
Stil også den koldt,
dog ikke i fryser.
4. Kog vand og
sukker op og lad det koge nogle min.
Kom den revne
appelsin- og citronskal i.
5. Pisk
æggeblommerne sammen i en stor skål, til de skummer let.
Tilsæt herefter den
koghede sukkersirup under kraftig piskning, en el-pisker skal køre på højeste
trin.
Pisk, til cremen er
kold og let.
6. Vend 1/3 af
æggemassen i flødeskummet og bland det nænsomt til ensartet konsistens.
Vend herefter resten
forsigtigt i.
7. Fyld soufflémassen
roligt i den/de forberedte souffléform(e), og sæt den/dem i fryseren i ca. 4
timer.
Anretning:
8. Fjern folien og
drys souffléen med kakaopulver.
Lad den stå 5-10 min.,
før den serveres.
Tips: Anden likør kan bruges. Server små nøddesmåkager
eller vafler til.
Holdbarhed i fryser:
1 måned.
Se flere
opskrifter med Grand Marnier
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------