Dessert Lagkage. Arbejdstid: 40 min. Bagetid, bunde: 20 min. Køletid, creme: ½ time Skal trække: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Høj pris (4 personer).
# Ingredienser
til Grand Marnier tærte:
Mandelbunde:
200 g mandler (4 dl)
150 g flormelis (ca.
3 dl)
5 æggehvider
Smørcreme:
125 g smør
85 g flormelis (1,75
dl)
1 æggeblomme
4 spsk Grand Marnier
Endvidere:
2 spsk
appelsinmarmelade
1 spsk Grand Marnier
*
Sådan laves Grand
Marnier tærte:
Mandelbunde:
1. Skold og smut
mandlerne.
Mal dem på en mandel
kværn eller igennem persillehakkeren.
Bland mandelmelet
med flormelis.
2. Pisk æggehviderne
stive og vend dem forsigtigt sammen med mandelflormelis-blandingen.
3. Smør en bageplade
med smør og drys med hvedemel, eller beklæd den med bagepapir.
Aftegn 2 cirkler med
en diameter på 20 cm.
Fordel dejen i et
jævnt lag i cirklerne.
4. Bag mandelbundene
i en 175 °C varm ovn i 20 min., til de er lysebrune.
Hvis de ikke er helt
sprøde efter denne bagetid, bages de videre 5 min. med ovndøren på klem.
5. Løsn bundene fra
pladerne, mens de endnu er varme, ellers er de svære at få af hele, og lad dem
afkøle på en rist.
Smørcreme:
6. Rør smørret
blødt.
Tilsæt flormelis og
rør det ud.
Rør æggeblommen og
Grand Marnier i og rør cremen ensartet og glat.
Sæt cremen i
køleskab ½ time.
7. Læg en mandel
bund på et kagefad og stænk deri med Grand Marnier.
Fordel smørcremen
over bunden.
Fordel
appelsinmarmeladen over og læg den anden bund på.
Stil tærten koldt mindst
2 timer inden servering.
Skær den ud med en
skarp kniv.
Tips: Grand Marnier-tærten kan overtrækkes med
chokolade, se Chokoladeovertræk, og dekoreres med marcipan.
Se flere
opskrifter med Grand Marnier
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------