Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 20 min. Kandiseringstid: 50-60 min. Middelsvær at lave.
Mellem pris (4 personer).
# Ingredienser
til Grapefrugtskaller, kandiserede:
6 store usprøjtede
grapefrugter
600 g sukker (ca. 7
dl)
Endvidere:
100 g tesukker (ca.
1¼ dl)
*
Sådan laves Grapefrugtskaller,
kandiserede:
1. Vask grapefrugterne
meget omhyggeligt.
Skær enderne af og
del hver frugt i fire både.
Del atter hver båd i
fire lige brede strimler.
2. Skær skallen fra
således, at ca. 1/3 af frugtkødet bliver siddende.
3. Kom strimlerne
med skal i en gryde.
Hæld så meget vand
ved, at de netop er dækket, og lad dem koge ved svag varme ca. 5 min.
Hæld skallerne i en
sigte og lad dem dryppe af.
Gentag processen
fire gange. Så er den bitre smag svag og pikant.
4. Kom atter
skallerne i gryden og hæld kun sukkeret ved.
Bring blandingen
langsomt i kog og lad den koge ved svag varme en times tid under låg.
Rør jævnligt i
gryden, så det ikke brænder på.
5. Lad
grapefrugtstrimlerne dryppe af på en rist. Læg papir under.
6. Rul de kolde
strimler enkeltvis i tesukker.
Tips: Server strimlerne til kaffe eller te. Evt.
overtrukket med Chokoladeovertræk.
Det tiloversblevne
frugtkød kan bruges til fx Grapefrugt-fennikelsalat.
Appelsiner kan
tilberedes på samme måde. De behøver kun 2 opkog.
Se flere
opskrifter med Grape
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------