Den syrlige og
cremede citronsauce kompletterer gulerøddernes sødme på det fineste i denne lækre
tærte. Nemt at forberede og så lige servere, når det er spisetid.
Tid: 1¼ time, heraf
30 min i køleskab og 40 min i ovnen. Tærten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
TÆRTEBUND:
3 dl hvedemel
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
100 g smør eller
margarine
1 æg
GULERODSFYLD:
50 g smør eller
margarine
2 store æg
1 dl flormelis
1 mellemstor gulerod
2 dl cremefraiche
1 dl revet hvidt
brød
skal af ½ citron
1 tsk kanel
CITRONSAUCE:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
skal og saft af ½
citron
2-3 dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen sammen, gerne i foodprocessoren.
Lad dejen hvile i 30
min i køleskabet.
2. Smelt fedtstoffet
til fyldet og lad det svale af.
3. Pisk æg og
flormelis sammen. Skræl guleroden og riv den fint.
4. Rør cremefraiche,
revet brød, reven citronskal, reven gulerod
og kanel i æggesnapsen.
Tilsæt til slut det
smeltede fedtstof.
5. Rul dejen ud
eller tryk den ud i en form, gerne en springform.
6. Kom
gulerodsfyldet i.
7. Sæt tærten i
ovnen ved 200 °C i 40 min.
8. Lav saucen imens.
Pisk æggeblommer og sukker skummende.
Tilsæt reven skal og
saften af ½ citron.
9. Pisk fløden til
fast skum. Vend det i æggemassen. Afkøl saucen.
10. Server tærten
lun med den kolde sauce.
Tips: Tærten er meget velegnet til at fryse ned.
Når den skal serveres, optør du den blot i ovnen, til den er lun.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------