Sprøde og lækre
skåle som fyldes med en syrligt-sød tyttebærfromage. Det bliver virkelig en
vellykket smagskombination. Denne dessert er præcis, hvad man trænger til efter
en fiskeret eller en kraftig gryderet i gode venners lag. Pynt gerne med lidt
ekstra tyttebær og frisk citronmelisse.
Tid: 30 min + tid
for fromagen at stivne. 10 stk.
# Ingredienser
HAVREGRYNSKÅLE:
100 g smør
¾ dl sukker
knapt 2 dl hvedemel
1½ dl havregryn
2 dråber
mandelessens
FROMAGE:
4 blade husblas
3 æg
1½ dl sukker
1½ dl usødede
tyttebær
* Fremgangsmåde
1. Rør smør og
sukker luftigt.
Tilsæt hvedemel, havregryn og mandelessens.
Ælt det sammen til
en dej.
2. Tryk dejen ud i
smurte bølgede forme, som ikke må være for små.
(Tryk evt dejen udvendigt på skålene, hvis de er for små)
3. Stil formene på
en plade.
Bag dem i en 200 °C varm ovn i 10 min.
4. Lad kagerne køle
af i formene. Vend dem derefter ud.
5. Udblød husblassen
i koldt vand.
6. Pisk æg og sukker
skummende. Rør tyttebærrene i.
7. Kram husblassen
op af vandet.
Smelt den ved svag varme i en gryde.
8. Pisk husblassen i
æggemassen i en fin stråle. Pisk hele tiden.
Fordel fromagen i
havregryn-skålene.
9. Lad havregryn-skålene
stå koldt så fromagen kan stivne, inden de skal serveres.
Tips: Bliver der fromage tilovers, kan den serveres
i en skål ved siden af.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------