Friskbagte tærter
har altid været populære desserter. Med sit mættende og kraftige fyld er denne søde
tærte bedst om vinteren. Server den med en kugle is til.
8-10 personer
# Ingredienser
2 store æg
2 dl honning
2½ dl valsede
havregryn
150 g lys farin
(puddersukker)
110 g smør eller
margarine, smeltet
2 dl rosiner eller
sultana-rosiner
2 dl hakkede
valnødder eller pekannødder
1 tsk stødt kanel
2 spsk fint revet
appelsinskal
Serveres med
vaniljeis
DEJ
210 g hvedemel
tilsæt 3 g tørgær
½ tsk salt
110 g margarine
eller smør, eller en
blanding, afkølet og
skåret i terninger
5 spsk isvand
# Tilberedning
1. Tilbered dejen.
Sigt mel og salt ned i en røreskål.
Margarine eller smør
hakkes i, til dejen har fået en grovkornet konsistens.
Rør rundt med en
gaffel, mens vandet hældes i, en spsk ad gangen,
til dejen er blød.
Den nøjagtige mængde
vand afhænger af, hvor meget melet absorberer.
2. Saml dejen til en
kugle.
Rul den ud på et let
melet bord til en ca. 27 cm stor cirkel, ca. 3 mm tyk.
Læg dejen i en rund
form med en diameter på ca. 22 cm, så en ca. 1 cm
bred dejkant hænger
ud over formen.
Fold dejen ud over
kanten og tryk den godt fast.
Lav små dejblade af
resterne med en kagerulle og sæt dem fast
langs kanten med
lidt vand.
Tildæk dejbunden og
sæt den koldt i mindst 1 time.
3. Forvarm ovnen til
175 °C.
4. Kom æggene i en
stor røreskål og pisk dem let sammen.
Pisk honning,
havregryn, puddersukker, smør eller margarine,
rosiner eller
sultanaer, valnødder, kanel og appelsinskal i.
5. Kom fyldet i
dejbunden og glat det ud.
Bages på midterste
rille i ovnen i 40-45 min.
Tærten er færdig,
når man kan stikke i den med en kniv,
uden at der hænger
dej ved, når man trækker den op af tærten.
Tærten tages ud af
ovnen og afkøles på en bagerist i 10 min før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------