En drøm for chokoladeelskere: Chokoladefyld i chokoladebund.
Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk
med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 40 min + tid i køleskab. Tilberedningstid:
20 min. Kuverter: 6-8
# Ingredienser
200 g chokoladecremekiks
50 g smeltet usaltet smør
100 g hakket hvid chokolade
2 spsk fløde
Chokoladefyld:
150 g mørk hakket chokolade
50 g usaltet smør
0,6 dl fløde
1 spsk Tia Maria
2 æggeblommer
1,2 dl piskefløde, pisket til skum
hvide chokoladespåner til pynt
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Hæld kiksene i en foodprocessor og pulveriser dem i ryk i 30
sekunder, eller indtil de er helt smuldrede.
Tilsæt smørret og kør i yderligere 15-20 sekunder, indtil
det er godt samlet.
Pres dejen godt ned over bunden og siderne på en tærteform
med en diameter på omkring 23 cm. Bag den i 10 min.
Pres forsigtigt dejen ned i formen med bagsiden af en ske.
Afkøl den på en bagerist.
2. Hæld hvid chokolade og fløde over i en ildfast skål.
Stil den i en gryde med småkogende vand, indtil chokoladen
er smeltet, og blandingen er jævn.
Fordel blandingen over tærten.
Stil det i køleskab i 5 min, indtil det er stivnet.
3. Chokoladefyld:
Bland chokolade, smør, fløde og likør i en mellemstor, tykbundet
gryde.
Rør i det ved lav varme, indtil chokoladen og smørret er
smeltet og blandingen er jævn.
Tag det af varmen og afkøl det lidt. Pisk æggeblommerne i.
Vend flødeskummet i chokoladeblandingen.
Rør i det, til det er godt blandet.
Fordel blandingen over tærten og glat den med en paletkniv.
Stil tærten i køleskab i 3-4 timer, indtil den er stiv.
4. Tag den ud af formen og skær den ud. Pynt med hvide
chokoladespåner.
Prøv sammen med:
Forret: Spaghetti
med ansjoser og oliven
Hovedret: Spareribs
med appelsin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.