Denne smukke kage
passer både som dessert og som kage til kaffen. Lyder det ikke godt? Nem at
forberede og så lige servere, når der skal nydes.
Tid: 40 min, heraf
20 min i ovnen + 1 time stivnetid for geléen. 4 pers.
# Ingredienser
100 g mandler
1 dl flormelis
2 æggehvider
1 liter hindbær
eller 500 g frosne
GELÉ:
4 blade husblas
1 spsk sukker
1 dl vand
2 dl hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Skold og smut
mandlerne.
Findel dem i foodprocessoren og bland dem med flormelis.
2. Pisk æggehviderne
til fast skum.
Vend forsigtigt
mandler og sukker i æggehviderne.
3. Hæld massen i en
velsmurt, meldrysset springform på 23 cm i diameter.
4. Bag kagen ved 200
°C i 20 min.
5. Lad den køle af.
Læg husblassen i
blød i koldt vand i 10 min.
7. Bland sukker,
vand og hvidvin. Rør til sukkeret er opløst.
8. Kram husblassen
op af udblødningsvandet.
Smelt den i vandbad
eller i mikroovnen 30 sek. ved 750W.
9. Hæld husblassen i
en fin stråle i vinen under omrøring.
Lad geléen stivne
halvt.
10. Dæk hele kagen
med bær.
11. Øs den
halvstivnede gelé over bærrene. Stil kagen koldt.
12. Server med cremefraiche
eller flødeskum, evt. smagt til med Grand Marnier.
Tips: Fløden du serverer til kan også smages til
med lidt reven marcipan.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------