Her får du bærdessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem
hindbær, mandarin, mango, tonka-bønne eller pæregelé blanding. Der får du én på
bærret.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 5 min. 6 personer.
# Ingredienser
Hindbæryoghurt:
2 blade husblas
3 spsk hindbærsirup
150 g hindbær
1 lille bæger græsk yoghurt
Hindbærgelé:
1 blad husblas
1 dl hindbærsirup
1 spsk hindbærlikør (valgfri)
* Tilberedning
Yoghurt: Udblød husblassen i en skål koldt vand 10 min.
Opvarm hindbærsiruppen. Tag den fra varmen, og tilsæt
husblas (knuget forsigtigt for at fjerne overflødigt vand).
Rør, til den er helt opløst.
Sæt lidt hindbær til side.
Kør resten af bærrene med siruppen og yoghurten i en
foodprocessor eller blender.
Hæld cremen i 4 glas. Sæt dem i køleskab mindst 3 timer.
Gelé: Udblød et blad husblas i en skål koldt vand 10 min.
Bring 8½ cl vand i kog. Hæld det i en skål.
Tilsæt husblassen (knuget forsigtigt for at fjerne
overflødigt vand),
og rør, til den er opløst.
Tilsæt hindbærsirup og -likør.
Fordel de hele hindbær oven på yoghurtcremen i glassene.
Hæld den afkølede gele over.
Sæt i køleskab igen mindst 3 timer.
Hindbær-mandaringlas
Brug en mandaringelé:
Opvarm 2½ dl saft med 2 spsk sukker, tilsæt 1 blad udblødt
husblas.
Pynt med mandarinbåde i stedet for hindbær.
Dryp med appelsinsirup.
Mango-bær dessert
Bland 1 mango med 20 g rørsukker.
Hæld flydende ribsgelé over mangoen på yoghurten.
Pynt med blandede bær.
Yoghurtdessert med tonkabønne
Opvarm ½ bæger græsk yoghurt med ½ revet tonkabønne.
Tilsæt 2 blade udblødt husblas.
Tilføj 1½ bæger yoghurt og 30 g sukker. Køl af.
Kom bærgelé på efter behag.
Yoghurt med pæregelé
Udblød 2 blade husblas i 2 spsk varmt vand,
tilsæt 2 pærer pureret i foodprocessor og 1 stænk
vaniljeekstrakt.
Lad det hvile køligt. Servér med yoghurtdesserten ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Trifli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------