Muffins er super nemt bagværk, som ikke kræver de helt store
evner i køkkenet. Her er de med hindbær i – og også gerne friske ovenpå, når du
pynter dem før servering. Til 12 muffins.
# Ingredienser
125 g smør
90 g sukker
2 store æg
210 g hvedemel
50 g mandelmel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kardemomme
2 dl sødmælksyoghurt
Fyld:
225 g hindbær
1 dl sukker
Drys:
hakkede mandler
*
Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Tag en metalform med plads til 12 muffins frem, og sæt
papirforme heri.
3. Kom smør og sukker i en skål, og pisk sammen.
Kom de to æg heri, og pisk sammen.
Kom mel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver i en skål,
og vend sammen.
Pisk nu melblandingen i dejen. Vend yoghurt heri.
4. Kom bær i en skål og vend med sukker.
Vend straks bærrene i dejen, og kom i de 12 muffinsforme.
5. Drys med nødder eller mandler.
6. Bag muffins midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Begynd at kigge efter 20 minutter.
De skal nogle gange have helt op til 30 minutter.
Tips: Server lune med et glas kold mælk til
sommerferiemorgenmad på terrassen eller altanen.
Se flere dejlige opskrifter med hindbær HER og muffins HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter