Hindbærsorbet kan serveres i portionsglas eller som her fyldes i en Nødderand lige inden
servering.
Sorbet kan fryses
med andre bær som jordbær, udstenede kirsebær, solbær, ferskner, abrikoser, melon,
ananas, appelsin- og citronsaft. Sukkermængden afhænger af hvor syrlig
frugtmosen eller saften er, men den må aldrig overstige ¼ af mosens vægt.
Bruges for meget sukker, vil sorbet'en ikke fryse og blive stiv.
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: 15 min. Frysetid: 5-6 timer.
# Ingredienser
500 g hindbær .
150 g sukker (knap 2
dl)
1 spsk citronsaft
1 æggehvide
2 spsk flormelis
* Fremgangsmåde
1. Rens bærrene og
kom den i blender sammen med sukker og citronsaft eller mos det sammen med en
gaffel.
2. Kom mosen i en
skål eller isform og frys den ca 2 timer.
Pisk i isen og lad
den fryse endnu 1 time.
3. Pisk æggehviderne
stive og pisk flormelissen heri.
Bland det i den
grødede is.
Frys isen færdig,
det varer endnu nogle timer.
4. Lad sorbeten stå
i køleskab ca 30 min før servering, så konsistensen bliver som stiv ·grød.
Læg skiver eller
kugler af isen i portionsglas eller kom den i en Nødderand som vist
på billedet.
Se alle de bedste opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------