Dessert Arbejdstid: 20 min. Ovntid: ca 30 min. eller 12-15 min. for portionssouffléer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Hindbærsoufflé:
300 g friske hindbær
120 g sukker (knap 1½ dl)
saft af ½ citron
3 æggeblommer
8 æggehvider
1 spsk sukker
lidt flormelis
1 souffléform. 18 cm eller 4-6 portions-souffléforme
*
Sådan laves Hindbærsoufflé:
1. Sæt ovnen på 180 °C, hvis der skal bages en stor soufflé,
eller på 225 °C, hvis der skal bages portionssouffleer.
2. Kom hindbær og sukker i blenderen og blend det til en fin
puré.
Eller passer hindbærrene gennem en sigte og bland dem med
det meste af sukkeret.
Rør citronsaften i.
3. Rør æggeblommerne i en ad gangen.
4. Pisk æggehviderne halvt stive, tilsæt 1 spsk sukker og
pisk dem meget stive.
5. Smør souffléformen(e) med smør og drys med sukker.
6. Vend hindbærpuréen og de stift piskede æggehvider
forsigtigt sammen kortest muligt (ellers presses luften ud af hviderne) og fyld
omgående massen i formen(e), dog kun ¾ op, så der er plads til, at souffleen
kan hæve.
7. Sæt souffléen på ovnens nederste rille og bag den let,
høj og gylden, ca ½ time.
Små forme dog kun knap halvt så længe.
Åbn ikke ovnen imens, denne soufflé er helt uden
hvedemel og falder derfor let sammen.
8. Drys med flormelis i samme sekund den tages ud af ovnen.
Server straks.
Tips: Lidt hindbærpuré kan serveres til, og souffleen
kan stænkes med lidt framboise (hindbærbrændevin). Gode småkager kan spises
til.
Se flere opskrifter
med Soufflé
Se flere
opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------