Du kan også servere årstidens velsmagende frugter eller bær
til fromagen, fx blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som klementiner
og appelsiner - alle er velegnede.
4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 3 min. Køletid:
ca. 2 timer
# Ingredienser til Hvidvinsfromage med avocado:
1 dl hvidvin fx (Sauvignon Blanc, Gewürztraminer eller
Riesling)
4 blade husblas
2 æggeblommer
100 g sukker
2½ dl piskefløde
Tilbehør:
2 modne avocadoer
2 sweetie eller grapefrugter
ca. 1 dl flormelis
50 g hele mandler
*
Sådan laver du Hvidvinsfromage med avocado:
Lun hvidvinen i en gryde til ca. 50 °C.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i den varme
vin, så de straks smelter.
Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum.
Hæld den varme hvidvinslage i en stråle i æggeskummet.
Pisk fløden til let skum, og vend den straks i vincremen.
Fordel cremen i 4-6 portionsforme, og lad fromagen stivne i
køleskab i et par timer.
Rist de hele mandler med skind gyldne på en tør pande ved
svag.
Hak dem, og drys dem på fromagerne.
Server hvidvinsfromage med små stykker avocado blandet med
stykker af sweetie og lidt flormelis.
TIPS: Du kan også servere årstidens velsmagende frugter
eller bær til fromagen, fx blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som
klementiner og appelsiner - alle er velegnede.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD