Dessert Lagkage. Arbejdstid: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Lagkage, gammeldags
3 lagkagebunde
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
2 spsk maizenamel
2½ dl mælk
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
1½ dl piskefløde
Endvidere:
2 dl jordbærsyltetøj eller hindbærsyltetøj eller æblemos
Glasur:
100 g
flormelis (ca 2 dl)
ca 2 spsk vand
*
Sådan laves Lagkage, gammeldags
Creme:
1. Pisk æg og sukker let og luftigt i en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.
Tilsæt maizenamel, mælk og vaniljestang.
Varm cremen op til kogepunktet under konstant piskning.
Cremen må ikke koge.
2. Tag gryden fra varmen og lad cremen blive kold, gerne i
vandbad.
Pisk af og til i cremen, så den ikke trækker skind.
Fjern vaniljestangen. Bruges vaniljesukker, skal det røres i
den let afsvalede creme.
3. Pisk fløden stiv og vend den i den helt kolde creme.
Sammenlægning:
4. Læg bundene sammen med creme og syltetøj eller æblemos.
Glasur:
5. Rør flormelis og vand sammen og overtræk den øverste
bund.
Tips: Se Lagkagebunde.
Lagkagen kan pyntes yderligere med flødeskum.
Bundene kan vædes med sød sherry, portvin eller madeira,
inden lagkagen lægges sammen.
Eller 100 g knuste makroner fordeles på den nederste bund og
vædes med hedvin.
Syltetøjet kan erstattes af friske bær, fx jordbær, hindbær
eller brombær.
Lad bærrene trække med lidt sukker et par timer inden de
skal bruges.
Den ene lagkagebund kan erstattes med en makronbund (se Fragilite).
Server gerne med varm cacao.
Se alle de bedste opskrifter med Lagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------