En lækker frisk lagkage med hindbær og nougat-hindbærcreme,
som laves dagen i forvejen. Her pyntet med glasur og mandler – som på
Badehotellet
# Ingredienser
Bunde:
4 æg
180 g sukker
½ vaniljestang
100 g hvedemel
50 g mandelmel (fx
blendede mandler)
25 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Creme:
½ l piskefløde
200 g nougat
1 dl hindbærsyltetøj
Pynt:
200 g flormelis
1 tsk rød frugtfarve
1-2 spsk kogende
vand
* Tilberedning
Pisk æg, sukker og
kornene fra vaniljestangen let og
luftigt, ca. 5 min.
Sigt hvedemel,
kartoffelmel og bagepulver i æggemassen
sammen med mandelmel
og vend forsigtigt dejen sammen.
Fordel dejen i 3
smurte springforme/lagkageforme med
bagepapir i bunden.
Bag ved 180 °C i
8-12 min, til dejen slipper en tandstik.
Creme:
Pisk fløden til
skum.
Riv nougaten groft
og fold den i skummet sammen med syltetøjet.
Smør cremen på to af
bundene og læg kagen sammen.
Pynt:
Rør flormelis med
lidt rød frugtfarve og 1 spsk kogende vand.
Smør glasuren på
øverste lagkagebund.
Pynt med smuttede
mandler og smør resten af cremen
langs kanten, der
klappes med frysetørrede hindbær.
Tips: Gem evt. lidt af
cremen og smør den på siden af lagkagen.
Se alle de bedste opskrifter med Kager, roulader og lagkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------