Logo

Lemoncurd

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lemoncurd 


Citrongul og fløjlsblød lemoncurd er en hel sikker vinder på både morgenbordet og til fødselsdagsfesten.

 
# Ingredienser

4 usprøjtede citroner (se tips)

75 g smør

200 g sukker

2 æg

1 æggeblomme
*

 
Sådan gør du

1. Riv skallen fint og pres saften af citroner.

Smelt smør, sukker, citronsaft og -skal sammen over et vandbad.

Skålen må ikke være af aluminium (det kan afgive smag og misfarve).

 

2. Rør forsigtigt, til både smør og sukker er smeltet.

Pisk i mellemtiden æg og æggeblomme med en elpisker til en luftig masse.

 

3. Hæld det smeltede citronsmør i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.

 

4. Når citronmassen er indarbejdet i æggene, sættes blandingen igen over vandbad.

Varm den op, til massen er cirka 70 °C og tyknet.

Mål med et sukkertermometer, for hvis curden bliver for varm, kan den skille.

Massen tykner yderligere, når den bliver kold.

 

5. Hæld curden på glas, og nyd den på nybagte scones eller fx vendt med let pisket flødeskum som topping på din favoritkage.

 
TIPS: Limefrugtcurd, grapecurd eller klementincurd? Du bytter bare citronerne i opskriften ud med andre usprøjtede citrusfrugter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her