Citrongul og fløjlsblød lemoncurd er en hel sikker vinder på
både morgenbordet og til fødselsdagsfesten.
# Ingredienser
4 usprøjtede
citroner (se tips)
75 g smør
200 g sukker
2 æg
1 æggeblomme
*
Sådan gør du
1. Riv skallen
fint og pres saften af citroner.
Smelt smør,
sukker, citronsaft og -skal sammen over et vandbad.
Skålen må ikke
være af aluminium (det kan afgive smag og misfarve).
2. Rør
forsigtigt, til både smør og sukker er smeltet.
Pisk i
mellemtiden æg og æggeblomme med en elpisker til en luftig masse.
3. Hæld det
smeltede citronsmør i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.
4. Når
citronmassen er indarbejdet i æggene, sættes blandingen igen over vandbad.
Varm den op, til
massen er cirka 70 °C og tyknet.
Mål med et
sukkertermometer, for hvis curden bliver for varm, kan den skille.
Massen tykner
yderligere, når den bliver kold.
5. Hæld curden på
glas, og nyd den på nybagte scones eller fx vendt med let pisket flødeskum som
topping på din favoritkage.
TIPS: Limefrugtcurd,
grapecurd eller klementincurd? Du bytter bare citronerne i opskriften ud
med andre usprøjtede citrusfrugter.