Her får du lidt sødt i flere spændende udgaver. Fx
Lime-rosmaringelé, Citron-limemousse, Citrusgranité eller Vodka- og jordbærgelé
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 3 min. 4 personer.
# Ingredienser
3 blade husblas
5 dl limejuice
75 g melis
1 tsk stødt ingefær
1 økologisk lime
* Tilberedning
Læg husblassen i
blød i en skål koldt vand 10 min.
Opvarm limejuicen.
Tag den af varmen,
tilsæt husblas, sukker og ingefær.
Rør, indtil det er
helt opløst.
Hæld blandingen i
små glas, og lad dem stivne i
et køleskab i mindst
2 timer.
Pynt hvert glas med
en ¼ økologisk lime, når geléen er stivnet.
Lime-rosmaringelé
Opvarm det med 2 stilke rosmarin.
Citron-limemousse
Kog 1 dl vand, 100 g melis, saften af ½ citron, skallen af 2
lime,
8 citronskiver og 8 limeskiver. Lad det køle af efter 8 min.
Tilsæt2 dl pisket usødet, kondenseret mælk.
Serveres afkølet med basilikum.
Citrusgranité
Op150 g melis i 4 tsk vand.
Tilsæt hakket skal af 2 citroner eller lime og
strimler af 2 andre citroner eller lime.
Tilsæt saften af 4 citroner eller lime.
Lad det stå i fryseren 1 time.
Hak det fint og servér det med citronverbena.
Vodka- og jordbærgelé
Kom vodka i husblassen. Hak 300 g jordbær fint.
Sigt dem, og opvarm 2½ dl af saften.
Tilsæt 4 blade udblødt husblas.
Servér de to geléer med jordbær og frisk mynte.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------