Her får du mousse i flere spændende udgaver. Fx
Appelsinmousse, Mangomousse, Frostede limefrugter eller Kastanjemousse - få gode
opskrifter her
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 10 min. 4 personer.
# Ingredienser
3 æg
150 g sukker
1 spsk majsstivelse
3 usprøjtede
limefrugter
2 spsk smør
salt (valgfrit)
* Tilberedning
Slå æggene ud, og
skil æggeblommerne fra hviderne.
Kom æggeblommer og sukker
på en pande.
Bland det sammen, og
tilsæt majsstivelsen samt 2 dl vand.
Skyl limefrugterne.
Riv skallen af 2
limefrugter fint, og pres saften af dem alle.
Tilsæt limesaft og
limeskal til panden.
Varm blandingen op
for lav varme, til det tykner.
Tag panden af
varmen, så snart det koger.
Tilsæt smør, og lad
det køle af.
Pisk æggehviderne
stive, og tilsæt evt en knsp salt.
Fold forsigtigt
æggehviderne ind i limeblandingen.
Overfør til
serveringsskåle, og stil i køleskab 24 timer.
Drys hver skål med
revet limeskal. Servér.
Appelsinmousse
Udskift limefrugter med 1½ dl orangeblomstvand.
Mangomousse
Udskift limefrugter med ½ mango.
Pynt med mangoskiver, og servér.
Frostede limefrugter
Riv ikke skallen af limefrugterne.
Skær dem i stedet i halve, og pres saften.
Fyld limeskallerne med blandingen, og sæt i fryser 3 timer.
Kastanjemousse
Blend 100 g dåsekastanjer i vand sammen med blandingen.
Udskift limesaft og -skal med 3 spsk kaffe.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter
Hovedret Desserter Is og sorbet Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------